Sex gay tourism ålandsbåtarna

sex gay tourism ålandsbåtarna

Kun Viro, Latvia ja Liettua itsenäistyivät, avautui suomalaisille suorin reitti Keski-Eurooppaan niiden kautta. Syksyllä auennut Via Baltica oli ollut viimeksi auki luvulla. Ylen Kotimaan katsaus -ohjelma oli mukana ryhmässä, joka testasi Via Baltican vain viikko sen avaamisen jälkeen. Matka vei heidät Saharan läpi, Guineanlahdelta savanneille ja aina Afrikan keskiosiin asti.

Filmiseppo kuvasi Ahvenanmaan idylliä, nähtävyyksiä sekä vierailevia kesäturisteja vuonna Filmiseppo tallensi amerikansuomalaisten luvun arkea. Filmisepon katsauksessa seurataan amerikansuomalaisten matkaa lentokoneella Yhdysvalloista Suomeen.

Monen välipysähdyksen ja useiden lento- sekä bussikyytien jälkeen osoittautuu matka lopulta kaiken reissaamisen arvoiseksi. Bläddra bland vårt innehåll baserat på årtionden och fokus, eller gå till vår söksida och avgränsa sökningen till material från Arkivet och språket till svenska. Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook , Twitter och Instagram. Information om användningen av Arkivets innehåll Du kan också kontakta Arkivet-redaktionen på ida.

Om du vill ha arkivprogram för eget bruk kan du kontakta Yles arkivförsäljning. I ett dramatiserat barnprogram från träffar vi Nina som åker på scoutläger. Superemma är en äventyrsserie för äldre barn i äkta James Bond-stil inspelad år Redaktören Aagot Jung besöker balkonger och trädgårdar och lär sig om örter och sommarblommor både i radio och tv. Ett interaktivt program där lyssnarna fick ringa, skriva och skicka in djur och växter.

Här kan du lyssna på det fjortonde avsnittet ur den första säsongen. Holger har hört ett underligt kråkläte och beslutar sig för att ringa till Naturväktarna. Tio år har de populära naturväktarna svarat på mängder av frågor från lyssnarna. Och ännu är de på hugget. Programmet har gått sedan och besvarat naturfrågor. Naturväktarna är ett av Rundradions tidiga interaktiva radioprogram med ring-in-samtal. Programmet har snurrat på sedan och otaliga radiolyssnare har njutit av roliga och spännande djurfrågor.

Seportaget följer med när man sänder för gången. Pride eller Gay Pride är har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsen, men firas nu runt om i världen. I Arkivet hittar vi mycket kring minoriteternas historia. Att vara född med en annan könsidentitet än det som syns. Att vara transgender, d. Ett samhälle där du från födseln tilldelas ett kön. Varför är folk rädda för en uppluckring i könen? Partnerskapslagen för de homosexuella genomgick många skeden.

Partnerskapslagen för de homosexuella genomgick många skeden innan den godkändes av riksdagen Men många av kyrkans män har haft svårt att godta synliga parförhållanden mellan homosexuella personer. Det finns många barn med två mammor eller två pappor. När partnerskapslagen godkändes kom också frågan om de homosexuellas rätt till barn upp. Men det finns många barn som vuxit upp med två mammor eller två pappor. Vem skall komma och bestämma över dem?

Irma försvinner spårlöst Händelsen lämnar djupa spår. Fartyget har än i denna dag inte hittats och ingen vet vad som hände.

Podcasten Mysteriet Irma handlar om en familj som delades på hälft. Martin Luther King, ledaren för den svarta medborgarrättsrörelsen höll sitt välkända tal "I have a dream" i augusti Han sköts till döds i Memphis den 4 april I maj var Frankrike nära en revolution. Studenterna steg upp på barrikaderna och med dem också skolelever och arbetare. En solig fredag i skärgården kan vara livsfarlig. En solig fredag i skärgården kan vara livsfarlig, i alla fall om du kör bil och försöker hinna till färjan.

Vägarna fylls av personer som skall fira sin semester. Vägarna fylls av personer som skall fira sin semester någonstans. Idealet är den egna lyxiga stugan i skärgården. Skall skärgården och kusten finnas till bara för dem som kan reservera och köpa en bit av stranden? Vad skall sjöbevakarna göra? Övervaka flytvästanvändning, rädda människor i sjönöd eller kontrollera pass vid terminaler? Med dessa gamla arkivfilmer kan man bege sig till ett tal fyllt av glädje, sommar, sol, båtar och utflykter.

På Sandudds sandstrand år åker unga damer vattenskidor längs en vajerbana. De ivrigaste av dem har vingar på ryggen. Sommar innebär strandliv, segling och simning. Domarna har ett kinkigt jobb att välja den vackraste. En massa vackra flickor finns det, menar redaktören. Här väljs den vackraste i Hangö, nämligen Miss Sommar. Domarna har ett kinkigt jobb. Nu kan du på Yle Arenan se den fiktiva dokumentären "Polterabend" om en svensexa som spårar ur.

O-hyra är en komediserie för radion som utspelar sig i ett höghus i Helsingfors. Västnyländska Kryddhulta började med revy, sedan roade man i radioprogrammet "Backspegeln" och i tv-sketcher Långfilmen "Krambambuli i Kryddhulta" kom Knappt hade Finland blivit självständigt så bröt inbördeskriget ut.

I kriget dog över en procent av Finlands dåvarande befolkning. Krigets sår tog lång tid att läka. Straffexpeditioner, rensningsarbeten och arkebuseringar. Västankvarn i Ingå blev huvudstaben för Västnyländska bataljonen som i maj avrättade flera hundra röda i regionen. Fälträttsdomare var en tongivande journalist som började sin bana som dagdrivarpoet i Helsingfors krogvärld. Om två unga mäns färd åt politiskt olika håll år Carl-Rudolf Gardberg är borgarson och gymnasist.

Allan Wallenius är bibliotekarie, poet och socialist. De möts i Åbo Båda radikaliseras på var sitt håll och blir fiender i inbördeskriget Drama på Anna Bondestams roman om inbördeskriget.

Anna Bondestams roman Klyftan kom ut Det var en av de första böckerna om inbördeskriget ur ett barns perspektiv, och skildringen känns än idag mycket stark. I filmatiseringen av boken möter vi åriga Rut, vars pappa är en av de röda. Ungdomarna dansar, super, slåss och trycker sig mot varandra i buskagen. Tolkis FBK i Borgå fyller år men det är inte släckning kåren är mest känd för utan den jämnåriga Dansholmen där själar sätts i brand på laven i höstmörkret.

Byggnaden, den moderna konsten, företagen — allt är fel? Innan Kiasma öppnades i Helsingfors gick åsikterna isär om museets arkitektur. En del hyllar det djärva beslutet att anlita en amerikansk arkitekt, medan andra tycker byggnaden är anskrämlig. Och hur är det med konsten? Den 30 maj har det gått 20 år sedan Kiasma invigdes. För en yngre generation är det nutidskonsten på Kiasma som kommit att bäst motsvara deras uppfattning om vad konst är idag, menar amanuens Patrik Nyberg.

Den 30 maj slog museet för nutidskonst, Kiasma, upp sina dörrar för allmänheten i Helsingfors. Men inte utan att allmänheten hade debatterat Kiasmas vara eller inte vara i flera år innan. Topelius var sin tids främsta författare och opinionsbildare. En januarionsdag år kom ett gossebarn till världen på Kuddnäs gård i Nykarleby.

Liksom äldre, vidskepliga människor gjorde då stannade gårdens trädgårdsmästare upp för att läsa gossens livsöde i stjärnorna. Klart var att pojken, som för exakt år sedan föddes till familjen Topelius, en dag skulle bli en känd man.

Solveig Mattsson dramatiserade och regisserade Fältskärns berättelser för Radioteatern Den delade serien blev en av Radioteaterns mest älskade genom tiderna. Många äldre Samtal om livet nu som poddserie på Yle Arenan. Drygt tvåhundra Samtal om livet finns som poddserie på Arenan De äldsta avsnitten är mer än tio år gamla och de nyaste gjordes år På Vimeo finns Yles stumfilmer att använda fritt! Yle öppnar sitt arkiv med ett urval videofilmer på Vimeo , som får användas fritt av alla. Kvalitetsdrama om vänskap, sommaräventyr och överraskningar.

Nu på sommaren har dina barn chans att titta på finlandssvenska kvalitetsprogram när Svenska Yle lägger ut tre sällan visade dramaproduktioner på Yle Arenan. I ett av programmen kan du också se Linda Zilliacus i en annan roll än vad du är van med.

Du vet säkert att mammor uppvaktas på mors dag med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur bra kolla har du på själva traditionen? Testa din kunskap med det här quizet! Historien om hur EU fick sin början och blev dagens union.

Europadagen firas den 9 maj i alla länder som hör till den Europeiska unionen. Dagen markerar årsdagen för den historiska Schumandeklarationen - startskottet för den europeiska enighet vi idag känner som EU. Skådespelaren Max Forsman minns våren då den fiktiva dokumentärserien "Fyra sånger från Finland" skrevs och spelades in.

Nu visas serien på Yle Arenan. Fyra sånger från Finland är en underhållningsserie om märkvärdiga personer i besynnerliga sammanhang.

Det är en serie om män, där skrattet ofta fastnar i halsen. Christoffer Strandberg kommenterar gammal tv-humor. Komikern Christoffer Strandberg funderar över finlandssvensk humor och kommenterar tv-humor ur Yles arkiv. Yle-kontots användarvillkoren har ändrats Jag godkänner användarvillkoren Jag godkänner senare.

Pärlan Livsfarligt att vara ung i Nicaragua: Ida   Fellman Yle Helsingfors. Men ett besök på Åland är ingenting om man inte också besöker Mariehamn och dess sevärdheter. Norrströmmens bro i Nagu förkortade Skärgårdsvägen.

Dora har levt hela sitt liv på Lammholm. Turisterna ersätter trålfisket på Hitis Supande sommargäster i Rosala. Stormskärs Maja på många olika sätt. Sjövett och sjöbevakning i en turbulent tid. Regionalen följer postens väg Med blicken på flyttfåglarna.

En skärgårdstragedi vid Utö. I Åbolands yttre skärgård med Söndagsöppet. Åvensor - en döende ö? När båten kommer till bryggan med post, varor och besök. Ett liv på Jurmo är fiske och en kamp med naturen. Enslingen och samhället på Kökar. Att vara lots i Pellinge. Glädje, fisk och kändisar på fiskarfest i Kaskö Benedict Zilliacus om skärgården och vinterkriget.

Ulla-Lena Lundberg skriver varken sanning eller fiktion. Att vara eller inte vara mjölkbonde. Arbetet i Jussarö gruva under havet. Wattkast — ett stenkast från Korpo. Fårskall och storslakt Från Houtskär till Amerika Champagnevraket i Ålands hav. Framtidens Pargas - år Sällsamma historier och folktro i Åboland. Primitiva arbetarbostäder i Dalsbruk. När storskarven kom till Finland.

Färja eller bro i Åbolands skärgård? Wilsons och fyren på Bengtskär. Det egna spelet lämnade dock en del övrigt att önska. Men när jag vann EM var det poff — en riktig urladdning.

Så jag är inte ledsen. Det är så kul att vara här ändå eftersom det är så fint och välordnat. Sport Bättre spel i andra halvlek räckte inte till poäng. Hässleholm Osby Skåne Östra Göinge. Lagfarter Hässleholm Lagfarter Hässleholm. Dålig första halvlek blev Rökes fall. Slutar i landslaget efter straffdramat. Brottarbloggen Die macht aus dem Allgäu! Ridsportsbloggen Super-Steffi, vilken superstar. Annons — och marknadschef. Christian Haglund 10 69 christian.

.. Knullkontakt värmland vill du knulla homo mig

Sex gay tourism ålandsbåtarna

Inbjudan Västtouren — Så mycket bättre Svårigheter övervinner ni med kärlek. Erektionsproblem, testosteronbrist, torra slemhinnor, sjukdom, stress, vardag och helt enkelt ingen lust — och så vidare. Så här lyder de. En skärgårdstragedi vid Utö. Storbritannien 8 poäng 6. 24 maj BMW PGA Championship har spelat en av fyra dagar och förutom Norén är det just nu tre av sex svenskar på sätt sida kvalgränsen, som just nu. Vi söker dig som delar vår grundsyn om allas lika rätt att vara, välja och njuta. Kanske har du djupa förkunskaper inom sexualupplysning och sexualpolitiska. Senast är det gayvänliga Berlin som vill bli ännu gayvänligare och har De här hotellen är väldigt mycket party och sex, vissa tycker förstås att det är roligt men.

MASSAGE VIDEO WITH SEX HUR VILL DU BLI HOMOSEXUELL KNULLAD

About Lorenzo Winningham